Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Τρέχουμε για τα στρατόπεδα και όχι για τους επιχειρηματίες


Μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Παύλου Μελά στα πλαίσια των εκδηλώσεων “τρέχω για τα στρατόπεδα” παραβρέθηκαν σήμερα στο χώρο των στρατοπέδων. Ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες  για τις θέσεις της ΛΑΣΥ που αφορούν το μέλλον των στρατοπέδων, πως δηλαδή  αυτά θα αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών μακριά από επιχειρηματικές επιδιώξεις και ορέξεις. Ταυτόχρονα ανέδειξαν τις προθέσεις της δημοτικής αρχής που καλοβλέπει την ανταποδοτικότητα χρήσης του χώρου σε βάρος των πολιτών με την επιβολή νέων χαρατσιών από τον δήμο. Η Λαϊκή Συσπείρωση  εναντιώνεται σε οποιαδήποτε επιχειρηματικά σχέδια και με την στήριξη του λαού θα τα ματαιώσει.                                                                       
                              ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Εδώ και τρία χρόνια έχει υπογραφεί η περιβόητη σύμβαση «παραχώρησης» από την Κυβέρνηση στον Δήμο της χρήσης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά. Προεκλογικά το θέμα έχει έρθει πιο έντονα στην επικαιρότητα ως ζήτημα προβολής της «καλής θέλησης» της κυβέρνησης να δοθεί το πρώην στρατόπεδο στην «τοπική κοινωνία». Την «θέληση» αυτή την στηρίζουν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις ανεξαιρέτως , πλην «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μαλώνουν με επίκεντρο τους ρυθμούς  με τους οποίους λαμβάνει χώρα η διαδικασία απόδοσης….
Τι λέει η «Λαϊκή Συσπείρωση»;
Το στρατόπεδο δεν παραχωρήθηκε «λόγω της καλής θέλησης» της κυβέρνησης αλλά διεκδικήθηκε από τον λαό του Δήμου και όχι μόνο, από φορείς, σωματεία κλπ. Η κατάκτηση αυτή ήταν αποτέλεσμα πολύχρονων διεκδικήσεων και αγώνων που έβαζαν στο επίκεντρο την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου ως ελεύθερου χρόνου πρασίνου για τον λαό της περιοχής μας.
Τι ισχύει για το πρώην Στρατόπεδο;
-Δεν παραδόθηκε κατά κυριότητα αλλά κατά χρήση για 99 χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης, δεν παραχωρήθηκε όλη η έκταση στον Δήμο. Αφαιρούνται περίπου 15.000 τ.μ. από τα οποία τα μισά παραχωρούνται στην Ιερά Μητρόπολη και τα άλλα είναι ανταλλάξιμα μουσουλμανικά κτήματα Ελληνικού Δικαίου. Την ίδια στιγμή δόθηκαν στο ΤΕΘΑ 83 διαμερίσματα!
-Η παραχώρηση μόνο εικονική μπορείς να την χαρακτηρίσεις, καθώς δεν διασφαλίστηκε σχεδόν κανένα κρατικό κονδύλι χρηματοδότησης και ο δήμος Παύλου Μελά δύναται να καλύψει σε βάθος χρόνου τεσσάρων ετών το 48% των επενδυτικών δαπανών ανάπλασης του ΜΠΠΜ και μόλις το 17% των ετήσιων εξόδων λειτουργίας με βάση τους ιδίους πόρους του!
Αυτό προφανώς δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Αποτελεί συνειδητή επιλογή τόσο της δημοτικής αρχής και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων όσο και της κυβέρνησης έτσι ώστε να δοθεί χώρος για ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης σε ιδιώτες τόσο την φάση της κατασκευής όσο και στην φάση της λειτουργίας. Άλλωστε ήδη έχουνε ξεκινήσει να μιλάνε για Δημοτικό Ταμείο με συνάρθρωση δημοσίων και ιδιωτικών πόρων και πολλά ακόμα
-Σύμφωνα με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο το ΤΕΘΑ θα λαμβάνει ποσοστό 5% επί των καθαρών κερδών ή των μισθωμάτων ή ανταλλαγμάτων από την επιχειρηματική λειτουργία που θα λαμβάνει χώρα στο μητροπολιτικό πάρκο!
-Θα υπάρχει ανταποδοτικότητα σε όλες τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται και υπάρχει προσανατολισμός τα 16 από τα 25 κτήρια να δοθούν σε ιδιώτες με πρόταση ακόμα και για δημιουργία ξενοδοχείου σε έναν από τους δύο μεγάλους στρατώνες!
Όλα τα παραπάνω τα στήριξαν όλοι, πλην «Λαϊκής Συσπείρωσης»!
Θα τους αφήσουμε;
Χρειάζεται άμεσα να βάλουμε μπλόκο στις προσπάθειες τους για να κάνουν το στρατόπεδο χώρο άντλησης κερδών για τους επιχειρηματίες. Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι καθαρή. Το πρώην στρατόπεδο ανήκει στον λαό και πρέπει να το χαίρεται ο ίδιος χωρίς αποκλεισμούς, ως ελεύθερο χώρο πρασίνου:
o   Χρειάζεται με ευθύνη του κράτους να βρεθούν κρατικοί πόροι και κονδύλια τόσο για την φάση της κατασκευής όσο και για την φάση της λειτουργίας. Από το 2010 όλες οι κυβερνήσεις έχουν παρακρατήσει 16 δις από τους Δήμους. Να τα δώσουν πίσω και να μην τα πηγαίνουν στα κότερα…
o   Οι λειτουργίες που θα παρέχει το μητροπολιτικό πάρκο αφενός να καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες του λαού σε πολιτισμό, αναψυχή, αθλητισμό κλπ. και αφετέρου αυτό να γίνεται χωρίς να μπαίνει στην μέση ο ιδιώτης, η ανταποδοτικότητα και η αύξηση της τοπικής φορολογίας.
o   Το κτιριακό δυναμικό να φιλοξενήσει υπαρκτές ανάγκες σε υποδομές όπως παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ελεύθερες πολιτιστικές δομές κλπ,
o   Να αναδειχθεί ως σύμβολο αντίστασης και ηρωισμού του λαού μας με μουσείο που να αναδεικνύει την ιστορική πραγματικότητα, ανέγερση ιστορικών μνημείων, θεματικούς ιστορικούς περιπάτους, φεστιβάλ κ.ά.

ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΦΟΡΑ!
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
στην περιφέρεια και στο δήμο ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
με υποψήφιο δήμαρχο τον ΜΑΡΙΟ ΠΑΛΑΝΤΖΑ

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ το ΚΚΕ στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ!