Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η 9η Μάη, μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Η 9 Μάη είναι η επέτειος της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, της αθάνατης    εποποιίας του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού - που κανένας δεν πιάνει στο στόμα του- με τα 20 εκατομμύρια νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους για να τσακίσουν το φασισμό». 
Η διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που υπέγραψαν  οι ηγέτες της ΕΕ, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, στο Σιμπίου της Ρουμανίας, κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής, ξεπερνά και τις πιο μαύρες και σκοτεινές περιόδους του μουχλιασμένου αντικομμουνισμού και αντισοβιετισμού που οργάνωναν οι κυβερνήσεις των καπιταλιστικών κρατών αμέσως μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενάντια στο Σοβιετικό λαό και τους άλλους λαούς, τους λαούς των χωρών της ΕΕ, που με επικεφαλής τα Κομμουνιστικά Κόμματα αγωνίστηκαν και τσάκισαν το φασισμό και το ναζιστικό τέρας πληρώνοντας με αίμα και ανείπωτες θυσίες αυτό τον ηρωικό αγώνα, ενάντια στους λαούς που μετά τη νίκη κατά του φασισμού οικοδομούσαν τη νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. «Φιλελεύθεροι» και «σοσιαλδημοκράτες», «συντηρητικοί» και «προοδευτικοί» υπέγραψαν από κοινού τη διακήρυξη που λέει: «Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα»! Σε αυτό το κείμενο έβαλε την υπογραφή της η δήθεν αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτοπροβάλλεται κάλπικα ως το «ανάχωμα» στην ακροδεξιά και το φασισμό, ταυτιζόμενη με αυτούς που υποτίθεται ότι αντιπολιτεύεται.
Οι ανιστόρητοι ηγέτες της ΕΕ, υπέγραψαν αυτή την άθλια διακήρυξη τη μέρα της επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που κάνουν ότι μπορούν για να τη θάψουν. Αλλά κανείς δεν μπορεί να σβήσει από την μνήμη των λαών την ιστορία που έγραψαν στις μεγαλύτερες στιγμές των αγώνων τους.
Επιβεβαιώνουν και μ' αυτόν τον τρόπο τον αντιδραστικό - αντικομμουνιστικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που μόνο προς το χειρότερο αλλάζει... Και αθωώνουν το φασισμό-ναζισμό δίνοντας αέρα στα πανιά του και ας καμώνονται ότι θέλουν να τον εξωστρακίσουν.
Σ`αντίθεση αυτών..
Την 9η Μάη, μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών τίμησε χθες με πικετοφορίες στις περιοχές των Μετεώρων και της Νικόπολης η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι τοπικές κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ.
Δεν ξεχνάμε την μέρα που ο κόκκινος στρατός και οι λαοί τσάκισαν τον φασισμό και υψώθηκε η κόκκινη σημαία στο Βερολίνο. Αποδείχτηκε πως όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να νικήσουν και τον φαινομενικά πιο ισχυρό αντίπαλο!
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ δεν ψαρεύει στα θολά νερά του φασισμού και του εθνικισμού. Δεν δείχνει ανοχή επειδή η πολιτική μας στοχεύει στην ρήξη με την σημερινή πραγματικότητα, με τον καπιταλισμό που γεννά μόνο ανέχεια, πολέμους και προσφυγιά!
Δεν ξεχνάμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του τόπου μας. Τιμάμε τους εκτελεσμένους και βασισμένους αγωνιστές και κομμουνιστές του μαρτυρικού στρατοπέδου Παύλου Μελά, τους 14 εκτελεσμένους αγωνιστές της Ευκαρπίας από την συμμορία του Δάγκουλα και όλους τους αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους για μια ζωή στο «μπόι των ονείρων»!