Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Συνάντηση με το Δ.Σ. του συλλόγου “ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ” είχε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Παύλου Μελά


Συνάντηση με το Δ.Σ. του συλλόγου  “ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ” είχε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Παύλου Μελά  με επικεφαλή  τον υποψήφιο δήμαρχο  Μάριο Παλάντζα.
Στη συνάντηση τέθηκαν από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Φωτιάδη και τα υπόλοιπα μέλη τα προβλήματα κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας που αντιμετωπίζουν τόσο τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όσο και ο σύλλογος ως θεσμικός παράγοντας, προβλήματα που παίρνουν χαρακτήρα μόνιμο και τα οποία σχετίζονται με την ολοένα και μειούμενη χρηματοδότηση της πολιτείας. Τόνισε το καθημερινό αγώνα του γονέα να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξημένες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Ανέδειξε ότι η οικογένεια επωμίζεται τις τεράστιες για αυτήν ευθύνες, καταδεικνύοντας  ταυτόχρονα ότι η κοινωνική μέριμνα και φροντίδα πρέπει να αποτελεί, κατά κύριο λόγο, υπόθεση της κοινωνίας και κράτους. Αξιοσημείωτη ήταν η παρατήρηση του ΔΣ., οτι  εκεί που δεν αναπτύσσονται κρατικές δομές εμφανίζονται ως μανιτάρια τα ιδιωτικά κέντρα.
Αναφέρθηκαν στα πάγια αιτήματά τους, όπως η δημιουργία νέων ΚΔΑΠ  πλήρως στελεχωμένα και με περιεχόμενο δουλειάς επιστημονικά τεκμηριωμένο- δημιουργία κέντρου επαγγελματικής εκπαίδευσης -λειτουργία κέντρου δευτεροβάθμιας φροντίδας-αλλά και μέτρα και δράσεις που πρέπει να πάρει η δημοτική αρχή που θα διευκολύνει την προσβασιμότητα σε δημόσια κτίρια, πεζοδρόμια, διαβάσεις κτλ.
Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Μάριος Παλάντζας τόνισε ότι η Κοινωνική Πρόνοια αποτελεί βαρίδιο στους προϋπολογισμούς των εκάστοτε κυβερνήσεων που υλοποιούν κατά γράμμα τους μνημονιακούς νόμους·  κατευθύνσεις και επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για μειωμένους προϋπολογισμούς στην Κοινωνική Πρόνοια  κατά 0,5% περίπου 900 εκατ.. Τόνισε ότι η υγεία  και κοινωνική μέριμνα μπαίνουν στο ζύγι του κόστους  μιας και από αγαθό μετατρέπονται σε εμπόρευμα. Ο χώρος αυτός της Κοινωνικής Πρόνοιας  αποτελεί πεδίο δράσης επιχειρηματικών σχεδίων για αυτό βλέπουμε και την ολοένα αυξημένη  δραστηριότητα  των επιχειρηματικών ομίλων εκεί που το κράτος απουσιάζει συνειδητά. Ταυτόχρονα τόνισε τις ευθύνες του δήμου  που έχει απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μιας και υλοποιεί κατά γράμμα τις γενικότερες κατευθύνσεις της κυβέρνησης. 
Τελειώνοντας ο Μάριος Παλάντζας  δεσμεύθηκε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είτε από θέση δημοτικής αρχής είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης θα παλέψει για τα δίκαια αιτήματά τους βάζοντας ως πρωτεύον στόχο την ουσιαστική μείωση  των δημοτικών τελών των ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά  και γενικότερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς επίσης την αξιοποίηση των δημοτικών διαμερισμάτων  στην κατεύθυνση των λαϊκών αναγκών· ανέφερε το παράδειγμα των πέντε δήμων που στην αρχή τους  βρίσκεται η Λαϊκή Συσπείρωση.