Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Δήλωση στήριξης της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Η υγεία μετατρέπεται σε εμπόρευμα που μπαίνει στο ράφι της αγοραπωλησίας, ο ασθενής ορίζεται πελάτης και ο ασφαλιστικός φορέας αγοραστή. Το ζήτημα της υγείας πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις εκλογές» δηλώνει ο Θανάσης Τασιούδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση Παύλου Μελά», και εκλεγμένος στο ΔΣ του σωματείου εργαζόμενων του Παπαγεωργίου.
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την δήλωση του:«Σε ένα χώρο που εμπορευματοποιείται, σε ένα χώρο που η επιχειρηματικότητα μπαίνει για καλά στο παιχνίδι για να διασφαλιστεί σύστημα υγείας βιώσιμο και αυτοχρηματοδοτούμενο, ολοένα και περισσότερο η κρατική υποχρέωση ελαχιστοποιείται. Για παράδειγμα το 2009 οι δημόσιες δαπάνες ήταν 6,8% του ΑΕΠ, ενώ το 2018 5,7% με αποτέλεσμα το κενό να συμπληρώνεται από τη λαϊκή τσέπη.

Η υγεία μετατρέπεται σε εμπόρευμα που μπαίνει στο ράφι της αγοραπωλησίας, ο ασθενής ορίζεται πελάτης και ο ασφαλιστικός φορέας αγοραστής. Με όρους επιχειρηματικότητας λοιπόν ο χώρος της υγείας που το κόστος- όφελος ως νόμος της παραγόμενης διαδικασίας ενισχύεται και ανατροφοδοτείται συνεχώς. Στο ζύγι του κόστους και η εργασία. Έτσι πιο φθηνοί εργαζόμενοι πλαισιώνουν το σύστημα. Από την άλλη Ε.Ε και κυβερνήσεις ολοένα και ενισχύουν την πρόθεσή τους να εκχωρήσουν την μεν ΠΦΥ στις τοπικές διοικήσεις τα δε νοσοκομεία στις περιφέρειες για να απαλλαγεί το κεντρικό κράτος από το "κόστος" και να διασφαλίσει μ`αυτό τον τρόπο τα “ματωμένα” πλεονάσματα που ως μποναμάς χρηματοδοτούν μεγαλοεπιχειρήσεις και εργολάβους.
Αυτό θα οδηγήσει στην ολοένα και περισσότερο ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των τοπικών διοικήσεων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του λαού. Η αφαίμαξη μέσω ανταποδοτικών όρων θα αυξάνεται γιατί αυτό απαιτεί ο νόμος της αγοράς.
Φραγμό σ`όλα αυτά μπορεί να βάλει μόνο η θέληση του ίδιου του λαού. Να παλέψει για ένα σύστημα υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν μακριά από όρους επιχειρηματικότητας που η υγεία θα αποτελεί πραγματικά αγαθό, η πρόληψή της δικαίωμα και η διασφάλισή της υποχρέωση του κράτους.
Ένα ενιαίο σύστημα υγείας αναπτυγμένο, πλήρως στελεχωμένο που να διασφαλίζει και να παρέχει αυτά που η ίδια η επιστήμη έχει καταφέρει.
Το ζήτημα της υγείας πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις εκλογές.
Γ`αυτό με την Λαϊκή Συσπείρωση στις τοπικές εκλογές και δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Για να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης, για να αναπτυχθούν αγώνες, για να μπορέσει ο λαός να δώσει διέξοδο στη σύγχρονη βαρβαρότητα».