Κυριακή 26 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ


"Η απώλεια σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων δυναμιτίζει την εκλογική διαδικασία. Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» καταδικάζουμε το συγκεκριμένο γεγονός καθώς νοθεύει σε κάθε περίπτωση την λαϊκή ψήφο και βούληση. Χρειάζεται άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση εκ μέρους των αρμόδιων αρχών της πολιτείας.
Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση για να διασφαλιστεί η εγκυρότητα και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας από κάθε προσπάθεια νόθευσης.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σε περίπτωση λάθους, σοβαρές ευθύνες έχει η δημοτική αρχή, η διοίκηση, ο δήμαρχος και οι αρμόδιες δημοτικές και περιφερειακές υπηρεσίες, που δεν ενημέρωσαν αμέσως όλες τις παρατάξεις, και δεν γνωστοποίησαν τη διαδικασία που ακολούθησαν για την αντικατάσταση των σφραγίδων.
Το γεγονός της απώλειας των σφραγίδων, επισύρει αμφιβολίες για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις εκλογές γιατί καταδεικνύει τα όρια της αστικής δημοκρατίας η οποία νοθεύει τη λαϊκή βούληση με κάθε τρόπο: με τα ψεύτικα διλήμματα, την τρομοκρατία, την λάσπη ή ακόμα και με τέτοια γεγονότα όπως αυτό της απώλειας των σφραγίδων. Απέναντι στη σημερινή σαπίλα του συστήματος, στην αποκάλυψη της και σε σύγκρουση με αυτήν, βρίσκεται διαχρονικά μόνο το ΚΚΕ και η πολιτική πρόταση εξουσίας που προτείνει στον λαό.
Για τον λόγο αυτό πρέπει να δοθεί πολιτική απάντηση από το λαό μας με την ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ παντού. Να σταλθεί μήνυμα αυθεντικής καταδίκης της σημερινής σάπιας πολιτικής που βιώνει ο λαός μας με το κόκκινο ψηφοδέλτιο να πέφτει μαζικά σε όλες τις κάλπες".