Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Δήλωση Γιώργου Βούρτσα, υποψήφιου Δημάρχου ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ για τις "εξαγγελίες" του Δ.Παπαδόπουλου


Προσοχή-Προσοχή!!! Κίνδυνος-θάνατος!!
      Κυκλοφορεί Μαυρογυαλούρος, στις Λαϊκές Γειτονιές, της Πολίχνης , της Σταυρούπολης, της Ευκαρπίας και απειλεί  να συλλάβει 5.000!!! άνεργες οικογένειες για να τους δώσει δουλειά! Και 1.000 φτωχές οικογένειες κατά κανόνα ανήμποροι ηλικιωμένοι, για να πάρουν ισόβιο μισθό για να ζήσουν!!!!   Για να σας διευκολύνουμε ο Μαυρογυαλούρος, είναι η Διοίκηση του  απερχόμενου Δήμαρχου Παύλου Μελά !   Ας επανέλθουμε όμως στην σκληρή πραγματικότητα! 
      Πριν από λίγο έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό μου , από τον απερχόμενο Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο, όπου με καλούσε και μένα μαζί με άλλους 5.000 ανέργους (εγώ βέβαια δεν είμαι άνεργος!) , να τρέξουμε στην πλατεία Μετεώρων το βράδυ, όπου θα μας μοιράσει   5.000 θέσεις εργασίας!!!!  Και παράλληλα 1.000 φτωχές οικογένειες  θα πάρουμε ελάχιστο εγγυημένο μισθό για να ζήσουμε!
   Προβλέπουμε ενδοκυβερνητική κρίση βέβαια ,γιατί την προηγούμενη φορά που εξαγγέλθηκαν μέτρα από τον Υπουργό Ανεργίας-συγγνώμη Εργασίας(Ν.Δ.), χωρίς να είναι παρών ο Υφυπουργός (ΠΑΣΟΚ), κόντεψε να γίνει της κακομοίρας. Τώρα που “εξαγγέλλονται” από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, το κυβερνητικό φερέφωνο,  θα έχουμε μαλλιοτραβήγματα.!! Ελπίζουμε να γίνουν εκτός Δήμου για να μην κληθούμε να καταθέσουμε σαν μάρτυρες!
       Η λαϊκή παροιμία που λέει, «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το Βόδι» ταιριάζει γάντι στους Μαυρογυαλούρους κάθε απόχρωσης.
     Μιλάει ο Δήμαρχος και αρκετοί άλλοι,  για προστασία των ανέργων και των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού:
·      Όταν αρνήθηκαν κατ’ επανάληψη την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των ανταποδοτικών τελών για τη λαϊκή οικογένεια (και ιδιαίτερα για τους ανέργους), που θα την ανακούφιζαν. Κι αυτό τη στιγμή που παρουσιάζει πλεόνασμα στα ανταποδοτικά τέλη της τάξης του 2.000.000 ευρώ λόγω μείωσης του όγκου των απορριμμάτων κατά 30% και της μισθοδοσίας του προσωπικού σχεδόν κατά 50%.
·      Όταν κατ’ επανάληψη αρνήθηκε ακόμα και να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα χαράτσια, για τα σπίτια χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση.
·       Όταν οι Λαϊκές Επιτροπές έθεσαν συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων για την προστασία των ανέργων και τον υποσιτισμό στα σχολεία η παράταξη του Διαμαντή Παπαδόπουλου ΣΥΣΣΩΜΗ  αρνήθηκε κάθε συζήτηση. Τότε στην παράταξη του Δημάρχου ήταν: πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου ο κ. Αλέξης Παπαδόπουλος (σήμερα υποψήφιος με τον κ.Θεοδωρίδη), οι κύριοι Λίλτσης και Μοσχούλας (υποψήφιοι Δήμαρχοι) και η κα Αμανατίδου ο κ. Παυλίδης, ο κ. Χριστοδούλου (σήμερα όλοι υποψήφιοι με τον κ. Δερμουτζίδη).
        Τους αφήνουμε όλους στην κρίση κάθε σκεπτόμενου συμπολίτη μας, αλλά το κυριότερο τους αφήνουμε στην οργή και το θυμό των χιλιάδων ανέργων του Δήμου μας, που ζουν τον δικό τους Γολγοθά.
     Η πρώτη απάντηση να δοθεί στις 18 και 25 Μάη, με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης  στον Δήμο και την Περιφέρεια, και την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για το Ευρωκοινοβούλιο.
   Η συνέχεια θα δοθεί καθημερινά  στους δρόμους του Αγώνα, γιατί: Τίποτα δεν χαρίζεται  όλα κατακτιούνται με Αγώνα Ταξικό.