Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΧΝΗ. ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΩΤΗΡΗ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΥΡΤΣΑ. ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΛΑΣ ΤΣΑΚΙΡΗ.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου της Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη. Παρά την συνεχή απειλή βροχόπτωσης μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση της προεκλογικής περιόδου στον Δήμο Παύλου Μελά. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στο εν λόγω θέατρο όπως είχαν εξαγγείλει αρχικά.

εκατοντάδες πολιχνιώτες πήραν μέρος στην μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος

μερική άποψη της συγκέντρωσης

ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Γιώργος Βούρτσας
Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. 
Ανοίγοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στον τραγικό θάνατο εκατοντάδων εργατών στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, στην Τουρκία. Όπως τόνισε δεν ήταν ένα απλό δυστύχημα, αλλά στυγνή δολοφονία για τα κέρδη των καπιταλιστών.
Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στην πρόταση διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ, ενώ επισήμανε ότι ο δικομματικός καβγάς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα οξύνεται στα λόγια, όσο θα συγκλίνουν σε ζητήματα στρατηγικής. Ακόμα, κάλεσε τον λαό να κλείσει τα αυτιά του στις αισχρές συκοφαντίες που εξαπολύονται ενάντια στο ΚΚΕ και να γεμίσει τις κάλπες και στις 18 και στις 25 του Μάη με το κόκκινο γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και το σφυροδρέπανο.

Στη συνέχεια διαβάστηκε δήλωση της υποψήφιας δημ.συμβούλου Βασιλείας (Κούλας) Τσακίρη, χήρας του αξέχαστου συντρόφου Χρήστου Τσακίρη, ιστορικού δημάρχου Σταυρούπολης:

"Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μας, κατοίκους του Δήμου Παύλου Μελά και τους καλώ να ψηφίσουν την Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, παντού.
Γιατί είναι οι μόνοι άνθρωποι που πάντα αγωνίζονται, είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, δεν έλειψαν ποτέ από τους αγώνες του λαού.
Ο Χρήστος Τσακίρης ήταν πετυχημένος Δήμαρχος, γιατί ήταν κομμουνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του.
Γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη εγγύηση για τους ανθρώπους του μόχθου, γιατί το ΚΚΕ είναι η δικιά μας φωνή.
Κούλα, σύζυγος Χρ.Τσακίρη"

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιώργος Βούρτσας, υπ.Δήμαρχος Παύλου Μελά με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του καταγγέλοντας τις σημερινές "εξαγγελίες" του Δημάρχου Δ.Παπαδόπουλου ο οποίος δύο μέρες πριν τις εκλογές μοιράζει "θέσεις εργασίας" σε ...5000 ανέργους και "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" σε 1000 οικογένειες. Κάλεσε τους δημότες να αξιοποιήσουν ως κριτήριο ψήφου και αυτή την αισχρή ψηφοθηρία σε βάρος των ανέργων, όπως και τη "μεταγραφολογία" της προεκλογικής περιόδου, όπου διάφοροι μετακινούνταν από συνδυασμό σε συνδυασμό αποσκοπώντας στο κυνήγι της καρέκλας.

Κατόπιν, έκανε εκτενή αναφορά στις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα τοπικά προβλήματα βάζοντας ως προτεραιότητα την άμεση ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών και ιδιαίτερα των ανέργων.    "Από τις 26 Μάη  και πριν ακόμα αναλάβουμε τον Δήμο, οργανώνουμε σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας Λαϊκές συνελεύσεις , όπου θα συζητήσουμε την κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνουμε σαν Λαϊκές οικογένειες , και τους τρόπους οργάνωσης του Αγώνα μας .
ü      Οργανώνουμε  άμεσα τους ανέργους , στα σωματεία , στις επιτροπές ανέργων, στις Λαϊκές Επιτροπές και  διεκδικούμε μαζί τους, και με όλο τον Λαό, άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των φτωχών οικογενειών 
ü      Δεν αφήνουμε κανένα σπίτι ,  χωρίς ρεύμα , χωρίς νερό.
ü      Σταματάμε αμέσως όλους τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για τον ΣΜΑ , και την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ, και στην Μαυροράχη .
      Με την ανάληψη του Δήμου τον Σεπτέμβρη, παίρνουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο , τα πρώτα μέτρα επιβίωσης της Λαϊκής οικογένειας
 Μειώνουμε δραστικά μέχρι απαλλαγής τα Δημοτικά τέλη στους άνεργους , και στις ανήμπορες και ευπαθείς οικογένειες, και αναλογικά σε όλα τα σπίτια.
Οργανώνουμε την δωρεάν σίτιση των μαθητών στα σχολεία.
 Σχεδιάζουμε και διεκδικούμε να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και μειωμένα τροφεία.
Οργανώνουμε την ορθολογική διαχείριση των σκουπιδιών, μέσα από σύγχρονο δημόσιο φορέα Μπαίνουμε μαζί με τους φορείς σε όλους τους ελεύθερους  χώρους (στρατόπεδα ) και τους «καταλαμβάνουμε»  για τις ανάγκες, πρασίνου και αναψυχής.
Οργανώνουμε σε νέα βάση μαζί με τους εργαζόμενους, τις υπηρεσίες του Δήμου, σχεδιάζουμε την αποτελεσματική προσφορά τους , με καθεστώς προστασίας της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους.
     Συζητάμε το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου σε λαϊκές  συνελεύσεις , ιεραρχούμε τα έργα σε κάθε γειτονιά, με έμφαση τα έργα υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
      Θέτουμε τα προβλήματα του Δήμου σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
      Συμμετέχουμε και ενθαρρύνουμε  όλους τους λαϊκούς αγώνες , ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές."
κΚατέληξε, τονίζοντας ότι η μάχη είναι ενιαία, γιατί και στην τοπική διοίκηση συγκρούονται τα λαϊκά συμφέροντα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων, κι αυτό σημαίνει ότι ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση: δυναμώνουμε το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια που στηρίζει στον Δήμο και την Περιφέρεια.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με το "τραγούδι της ενότητας" σε στίχους Μπέρτολτ Μπρεχτ, μέσα σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης με το ραντεβού να ανανεώνεται για αύριο Παρασκευή και κάθε μέρα μέχρι τις 25 του Μάη για να φτάσει το μήνυμα της Λαϊκής Αντεπίθεσης σε κάθε γειτονιά!


k