Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Χαίρε φτωχέ και πεινασμένε!! …χαίρε άνεργε και εξαθλιωμένε !! Ιδού οι «Μεσσίες» έρχονται!!

του Γιώργου Βούρτσα, υπ. Δημάρχου Παύλου Μελά


Η φτώχεια ….η πείνα ….η εξαθλίωση …. η  παχυσαρκία και η συμβολή της Τοπικής Διοίκησης στο ξεχαρβάλωμα της Δημόσιας και δωρεάν Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας
Χαίρε φτωχέ και πεινασμένε!! …
χαίρε άνεργε και εξαθλιωμένε !!
Ιδού οι  «Μεσσίες» έρχονται!!

      Μπορεί άνεργε και πεινασμένε, φτωχέ και εξαθλιωμένε να σφίγγεις το ζωνάρι, να βογκάς από τα χαράτσια και τους φόρους, να στερείσαι το φαί, το ρεύμα και το νερό,  να βλέπεις το παιδί σου να λιποθυμά  από την πείνα στα σχολεία, να στερείσαι την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αλλά μπορείς να αισθάνεσαι «περήφανος» !!  Φροντίζει για αυτό ο Δήμαρχος Παύλου Μελά   Διαμαντής Παπαδόπουλος, η Τοπική  Διοίκηση του Δήμου και  οι άλλες δυνάμεις της Αντιπολίτευσης (που εφαρμόζοντας τις πολιτικές της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε., ψήφισαν τα σχετικά προγράμματα) , αφού τώρα πλέον δεν έχεις τον κίνδυνο της Παχυσαρκίας , ούτε κινδυνεύεις από το κάπνισμα!!
   Διάβασε το πολυτελέστατο φυλλάδιο του Δήμου, -η ώρα της ενημέρωσης -με τα λεφτά των δημοτών βέβαια, και εκεί θα δεις με πόσο καμάρι προπαγανδίζουν την υλοποίηση  προγραμμάτων  ύψους 1.000.000 ευρώ,  και μάλιστα σχεδόν οι 100.000 ευρώ διατίθενται για δεξιώσεις και προπαγάνδα των προγραμμάτων, και της Ε.Ε.!!
    Μάλιστα με πανηγυρισμούς και «καμάρι» ο Δήμαρχος Παύλου Μελά   Διαμαντής Παπαδόπουλος, πριν λίγες μέρες  εν μέσω των αθώων βλεμμάτων των παιδιών Δημοτικού Νηπιαγωγείου Σταυρούπολης,  εξήγγειλε την ολοκλήρωση του ενός προγράμματος αυτό της καταπολέμησης της παχυσαρκίας με την έκδοση πολυτελούς φυλλαδίου που θα μοιραστεί σε 4.000 αντίτυπα.

       Τα προγράμματα αυτά  που αφορούν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εφαρμόζονται σωρηδόν το τελευταίο διάστημα από δήμους  και περιφέρειες, με την σύμπραξη των Μ.Κ.Ο., πατώντας πάνω σε πραγματικές ελλείψεις και ανάγκες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο τομέα.
    Αλλά αλήθεια ποιος είναι ο απολογισμός αυτών των προγραμμάτων? Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν δόθηκε κανένα στοιχείο παρά την επιμονή των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ. Μάλιστα ο Δήμαρχος στριμωγμένος ομολόγησε, ότι αυτά τα προγράμματα τα προωθεί η Ευρωπαϊκή ένωση και οι Δήμοι αναγκαστικά τα εφαρμόζουν για να απορροφήσουν τα κονδύλια!! Λεφτά στον αέρα δηλαδή για  εκμαυλισμό συνειδήσεων, διάλυση της δημόσιας δωρεάν πρόληψης υγείας, και προπαγάνδα της Ε.Ε.  
      Βέβαια  αυτά τα ζητήματα υγείας είναι σημαντικά, ωστόσο, αφορούν αυτά τα τόσο σοβαρά ζητήματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πρόληψης δηλαδή, κύρια τον Δήμο, την περιφέρεια, ή τις αμαρτωλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις;
    Και ας υποθέσουμε ότι προχωρούν αυτά τα προγράμματα και διαπιστώνεται ότι από τα 4.000 παιδιά, τα 200 ή τα 400, πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή. Πού θα πάνε; Πώς θα ακολουθήσουν την απαραίτητη αγωγή; Αν δεν έχουν  οι οικογένειές τους τι θα κάνουν; Και σε τελική ανάλυση μπορούν τέτοια σοβαρά ζητήματα πρόληψης να αφήνονται σε αποσπασματικές δράσεις δήμων ή περιφερειών, η Μ.Κ.Ο. χωρίς καμιά συνέχεια ;   
     Βέβαια η προώθηση της διάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της πρόνοιας  που θέλουν με αυτά τα προγράμματα , είναι πάνω από την επιβίωση των ανέργων και των παιδιών τους!!
    Για μας οι ανάγκες για αγωγή υγείας θα μπορούσαν, μπορούν και πρέπει, να καλύπτονται σταθερά και συστηματικά από το δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Μέσα από Κέντρα Υγείας, με όλο τον εξοπλισμό και επαρκές προσωπικό (γιατροί, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, νοσηλευτές, μαίες, κ.λπ.), που θα ξεκινά από την ενημέρωση , την συνεχή παρακολούθηση και θα φτάνει ως και τη θεραπεία.
    Που θα συνδέεται με τα σχολεία των περιοχών, τους χώρους δουλειάς, τις αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά. και θα αφορά το σύνολο του πληθυσμού. Ακόμη και σήμερα, με τα ελάχιστα Κέντρα Υγείας στην Πόλη μας που διαρκώς αποψιλώνονται από προσωπικό και υποδομές, θα μπορούσαν με δημόσιες - δωρεάν κινητές μονάδες, να εφαρμόσουν έστω και αυτά τα υποτυπώδη προγράμματα αγωγής υγείας, κεντρικά με την ευθύνη, την καθοδήγηση, και τη χρηματοδότηση του κράτους.
    Την ίδια στιγμή με ψευτοασπιρίνες και υποκρισία,  δήθεν παίρνουν μέτρα για να  αντιμετωπιστεί η φτώχεια και η εξαθλίωση των ανέργων, διαθέτοντας  13.500 ευρώ για αγορά τροφίμων, και άλλα 13.500 ευρώ για κολατσιό  400 μαθητών για λίγες μέρες.!! 
   
Οι Λαικές οικογένειες του Δήμου μας έναν δρόμο έχουν !
       Να τους γυρίσουν την πλάτη ! Να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματά τους και να μπουν ορμητικά στον αγώνα για να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές  και  όλους που σε τοπικό επίπεδο τις στηρίζουν. Και στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγείας υπάρχουν οι πολιτικές δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου, που εκθειάζουν την Ε.Ε. και  συμβάλλουν   στην εφαρμογή των πολιτικών που διαλύουν την δημόσια και δωρεάν υγεία προς όφελος επιχειρηματιών «υγιών» η διεφθαρμένων.
     Να κλείσουν τα αυτιά τους σε όλους τους μεταμφιεσμένους δήθεν «Ανεξάρτητους», «Αντιμνημονιακούς», που προσπαθούν να αρπάξουν την ψήφο τους, κρύβοντας επιμελώς ότι συμφωνούν με αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, αφού εξάλλου  ομόφωνα τις ψήφισαν. 
    Υπάρχει λύση! Είναι  ο δρόμος της Λαϊκής Συμμαχίας. Της ενίσχυσης παντού των αγωνιστικών λαϊκών ψηφοδελτίων που υποστηρίζει το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το αν συμφωνείς σε όλα μαζί του !
   Για να οργανώσουμε την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση. Για δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας, για δωρεάν και ασφαλή φάρμακα.  Για Αγωνιστική Δημοτική Αρχή. Για σύγκρουση και αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της  Ε.Ε.  Για μονομερή διαγραφή του χρέους. Για να ανοίξει ο δρόμος για άλλη οικονομία και την πραγματική κυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας προς όφελος των εργαζομένων και όχι των μονοπωλίων.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Παύλου Μελά
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος


Γεώργιος Βούρτσας