Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Δήλωση του Γιώργου Βούρτσα για τις εξελίξεις στον νοσοκομείο Παπαγεωργίου


   
Γιώργος Βούρτσας, υπ.Δήμαρχος Παύλου Μελά

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και  σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου που αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στον χώρο της Υγείας, που έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση   της δημόσιας και δωρεάν υγείας, για  την κερδοφορία των ιδιωτών επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας. Που διαλύει κάθε δομή πρωτοβάθμιας υγείας ,χαρατσώνει βαθιά τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους ,  μετατρέπει τα δημόσια Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις , που πρόσβαση έχουν οι έχοντες και κατέχοντες.
    Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου με την απειλή των ατομικών συμβάσεων να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους είναι αναπόσπαστο μέρος της συνολικής επίθεσης που έχει εξαπολυθεί από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-μεγαλοεργοδοσία στο δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα.


     Είναι η ίδια μετωπική επίθεση που δέχονται οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, συνολικά η λαϊκή οικογένεια. Επίθεση που δεν μπορεί να εξωραϊστεί με τα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση από το κυριολεκτικά ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα.

     Είναι η ίδια επίθεση που δέχονται οι απεργοί της κόκα κόλα, οι καθαρίστριες, οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες, οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση Ίρις (μέρος των οποίων βρίσκεται ξανά σε επίσχεση εργασίας).
    
από την κινητοποίηση στο Παπαγεωργίου 31/3/14

     Όπως ενιαία είναι η επίθεση, έτσι ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση της εργατικής τάξης και συνολικά του λαού. Μόνη διέξοδος είναι μια πλατιά λαϊκή συμμαχία που θα φρενάρει τα αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίξει τον δρόμο για την συνολική ανατροπή σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.


     Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό του Δήμου Παύλου Μελά όπως  και όλης της Θεσσαλονίκης  να δείξει ποικιλόμορφα την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αλλά και σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς που βρίσκεται στο στόχαστρο. Να κάνει υπόθεση δική του την δωρεάν και πλήρη πρόσβαση στην δημόσια υγεία. 

31/3/14
Γιώργος Βούρτσας 
Υπ.Δήμαρχος Παύλου Μελά
με τη Λαϊκή Συσπείρωση