Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Άνεργε, εργαζόμενε, επαγγελματία, συνταξιούχε, νέε και νέα
Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνεται σε εσένα με καθαρή ματιά και σταράτα λόγια.
Άλλωστε, γνωριζόμαστε καλά.
Τόσα χρόνια, και ακόμα περισσότερο στα χρόνια της κρίσης, βρεθήκαμε πολλές φορές. Συναντηθήκαμε στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην βάρβαρη πολιτική μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές και το ταξικό κίνημα.
Παλέψαμε για μέτρα προστασίας για τους ανέργους, ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία.
Συναντηθήκαμε στις Λαϊκές Συνελεύσεις ενάντια στα χαράτσια. Βρεθήκαμε έξω από τα σχολεία, έξω από τα νοσοκομεία, έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ απαιτώντας Παιδεία και Υγεία για όλο το λαό. Αντιταχθήκαμε στην φορομπηχτική πολιτική του Δήμου. Δώσαμε τη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, για να μην τσιμεντοποιηθεί το ΑΓΝΟ και τα πρώην στρατόπεδα, για να μην υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα στα παιδιά μας, για την ορθολoγική διαχείριση των σκουπιδιών, για να μην περάσει η καύση σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ και στη Μαυροράχη.
Παλέψαμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Παλέψαμε για το δικαίωμα όλων στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Κάναμε πράξη την Λαϊκή Αλληλεγγύη. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά οικογένεια χωρίς τροφή, κανένας μόνος του στην κρίση.


Φίλε, φίλη,
Θα σου μιλήσουμε ξανά, όπως και τόσα χρόνια, με τη γλώσσα της αλήθειας:
Μην ψάχνεις «σωτήρες». Οι «σωτήρες» μας τελείωσαν μαζί με τα παραμύθια τους περί «Ενωμένης Ευρώπης», «ανταγωνιστικότητας», «Καλλικράτη που ανοίγει νέους δρόμους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και τόσα άλλα.
Μην περιμένεις «Μεσσίες» που προεκλογικά υπόσχονται «γεφύρια και ποτάμια» και μετεκλογικά συνεχίζουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα με νέους φόρους, τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, δίδακτρα στα Ωδεία κ.α
Γύρνα την πλάτη στους γυρολόγους  και τους «μεγαλοπαράγοντες» που φόρεσαν την προβιά του δήθεν «ανεξάρτητου» (λες και δεν ξέρουμε ποιος είναι ο καθένας) για να σε βάλουν από την πίσω πόρτα στο μαντρί της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αγνόησε όλους εκείνους που επικαλούνται την «ανατροπή», ενώ τόσα χρόνια ήταν κολαούζοι και δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στον δήμο μας, στο συνδικαλιστικό κίνημα, παντού.

Φίλε, φίλη,
Κανένας δεν θα σε σώσει. Χρέος έχεις με τα χέρια σου να σηκωθείς.
Παραμέρισε την ηττοπάθεια, την απογοήτευση, την υποταγή.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουν θέσεις για όλα. Όμως οι δικές μας θέσεις, οι δικές μας προτάσεις έχουν σαν απαραίτητη προϋπόθεση τη δική σου ενεργητική συμμετοχή.

Σε καλούμε να συμπαραταχθείς μαζί μας στον αγώνα για την ανασύνταξη του κινήματος.
Να δυναμώσουμε τις Λαϊκές Επιτροπές, τις επιτροπές των ανέργων, να γίνουν οι χώροι δουλειάς και οι γειτονιές μας φρούρια του αγώνα.

Έλα μαζί μας. Στήριξε μαχητικά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Για να περάσει ο Δήμος και η Περιφέρεια στα χέρια δοκιμασμένων αγωνιστών, για να φρενάρουμε την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και να συγκροτήσουμε μια μεγάλη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση που θα  αντιπαλέψει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για να ανοίξουμε τον δρόμο για την συνολική ανατροπή.