Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις συμβασιούχες καθαρίστριες σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά
Ερώτηση κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου σχετικά με την καταβολή δεδουλευμένων σε συμβασιούχες καθαρίστριες σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά στην ΠΕ Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών
Θέμα: Καταβολή δεδουλευμένων σε συμβασιούχες καθαρίστριες σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά στην ΠΕ Θεσσαλονίκης.
Απλήρωτες παραμένουν εδώ και 5 μήνες οι συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά στην ΠΕ Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, οι καθαρίστριες ενώ επέστρεψαν στα σχολεία από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, καθαρίζοντας τις σχολικές μονάδες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπέγραψαν τις συμβάσεις τους από τις αρχές Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να μην τους αναγνωρίζεται το διάστημα αυτό της εργασίας.
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων, στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες που αμείβονται με ένα ελάχιστο ποσό μηνιαίως, ενώ για πολλές από αυτές, αυτό είναι και το μοναδικό τους εισόδημα. Παράλληλα βρίσκονται σε εργασιακή ομηρεία, καθώς υπογράφουν κάθε χρόνο 10μηνες συμβάσεις.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
1. Για να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στις συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων και να μη δημιουργείται πρόβλημα με την πληρωμή τους κάθε μήνα;
2. Για να μονιμοποιηθούν όλες οι καθαρίστριες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με συμβάσεις αορίστου χρόνου και αύξηση των αποδοχών τους, αφού χρειάζονται για να διατηρούνται καθαρά τα σχολεία».