Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση του ΚΚΕ για τον αποχαρακτηρισμό χώρου πρασίνου στο Δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη



902.gr
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό χώρου πρασίνου στο Δήμο Παύλου Μελά της ΠΕ Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Αποχαρακτηρισμός χώρου πρασίνου στο Δήμο Παύλου Μελά της ΠΕ Θεσσαλονίκης.
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής Τερψιθέας Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά στην ΠΕ Θεσσαλονίκης από τις μεθοδεύσεις του Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου που σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Νεάπολης - Σταυρούπολης προσπαθούν να αποχαρακτηρίσουν χώρο πρασίνου με αθλητικές εγκαταστάσεις που θεσμοθετήθηκε με το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, με σκοπό τη δημιουργία οικοπέδου για την ανέγερση εκκλησίας.
Να σημειωθεί πως η Διοίκηση του Δήμου ήδη προχώρησε στην καταστροφή των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ μετά από παρεμβάσεις Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων υποχρεώθηκε η Πολεοδομία να στείλει σήμα διακοπής των εργασιών.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κκ Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να προστατευθεί και να αποκατασταθεί άμεσα ο συγκεκριμένος χώρος πρασίνου με τις αθλητικές του εγκαταστάσεις, που αποτελεί μια ανάσα ζωής στις πολύμορφα υποβαθμισμένες βορειοδυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης;»