Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ  ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ


    Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής Τερψιθέας  Σταυρούπολης  του Δήμου Παύλου Μελά  από τις μεθοδεύσεις του Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου  που σε συνεργασία με την Μητρόπολη Νεάπολης –Σταυρούπολης προσπαθούν να αποχαρακτηρίσουν  χώρο πρασίνου με αθλητικές εγκαταστάσεις που θεσμοθετήθηκε με το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, με σκοπό την δημιουργία οικοπέδου για την ανέγερση Ι.Ναού,.
   Η Διοίκηση του Δήμου -πετυχαίνοντας να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο την τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης , η οποία όμως ανατράπηκε εν μέρει  με νεώτερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έκανε δεκτές τις ενστάσεις των κατοίκων - , χωρίς να λογαριάζει κανέναν προχωρά στην καταστροφή υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων και ανακοινώνει «περήφανα» την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του ναού.
      Όλα αυτά βέβαια «μπλοκαρίστηκαν» προς το παρόν  από παρεμβάσεις Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων που ανάγκασαν την Πολεοδομία να στέλνει σήμα διακοπής των εργασιών, την αστυνομία να υποβάλει μηνύσεις, και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αρχειοθετεί την υπόθεση της τροποποίησης λόγω μείωσης κοινόχρηστου χώρου.
    Η εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος  των κατοίκων δεν μπορεί να υποβαθμίζει την ζωή στις γειτονιές και να συμβάλλει στον περιορισμό των χώρων πρασίνου και αθλητισμού που τόσο ανάγκη έχουν οι πολύπαθες βορειοδυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

    Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας με μαζικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες του Δημάρχου και της Διοίκησης, που θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να νομιμοποιήσουν τις ενέργειές τους . Να απαιτήσουν την προστασία και αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων του Δήμου μας.