Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση απορριμάτων από τον όμιλο «Τιτάν»


Συναυλία διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 19 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία της Ευκαρπίας προχωρούν οι 128 σύλλογοι, σωματεία και φορείς που εναντιώνονται στην καύση απορριμμάτων RDF/SRF στο εργοστάσιο της «ΤΙΤΑΝ» στη Θεσσαλονίκη.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη συναυλία, είναι οι:  Βασίλης Πρατσινάκης, Αντώνης Κουμανδράκης, Γιάννης Φιλιπουπολίτης, Έλσα Μουρατίδου,  Γιώργος Αετόπουλος, Δημήτρης Αλιστρατινός, Κώστας Γκρανόπουλος, Κώστας Γκούβας, Νίκος Ταλέας, Γιάννης Χαραλαμπίδης, Βασίλης Κοτρώτσος, Μωυσής Σισμανίδης, Παναγιώτης Σταυρουλάκης, «RastMagam» και το μουσικό σχήμα του Γιάννη Στράτου με μαθητές Ευκαρπίας.

Οι φορείς καλούν την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία αδειοδοτείται η καύση απορριμμάτων στην «ΤΙΤΑΝ».

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της μονάδας παραγωγής τσιμέντων της εταιρείας «ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ», που λειτουργεί στην Ευκαρπία του δήμου Παύλου Μελά, και πλέον η τσιμεντοβιομηχανία μπορεί να καίει RDF/SRF.

Η Πρωτοβουλία των 128 συλλόγων, σωματείων και φορέων με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το ΥΠΕΝ ως «προστάτη - συνήγορο» της «ΤΙΤΑΝ», μιλά για «υπογραφή-δώρο της κυβέρνησης» και απαιτεί από την τοπική διοίκηση, τους δημάρχους και την περιφέρεια να στηρίξουν στην πράξη τα δίκαια αιτήματα του λαού. Με δυναμικές κινητοποιήσεις να απαιτήσουν την ανάκληση της αδειοδότησης της «ΤΙΤΑΝ» και να κρίνουν ανεπιθύμητη την εταιρεία, όπως και όλους εκείνους που υπέγραψαν υπέρ της καύσης.