Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Χαιρετίζει τη μαθητική διαδήλωση στο Βόλο ενάντια στην καύση σκουπιδι


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Θεσσαλίας χαιρετίζει τη μεγάλη διαδήλωση των μαθητών και των φοιτητών του Βόλου, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, με βασικό σύνθημα «Αέρας μολυσμένος, η μόρφωση ακριβή, η ανάπτυξή σας είναι τοξική!».
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Η σημερινή διαδήλωση χιλιάδων μαθητών, φοιτητών του Βόλου, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η νέα γενιά δεν πρόκειται να αποδεχθεί την καύση των σκουπιδιών από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η ΑΓΕΤ, σκορπώντας τον καρκίνο σ’ αυτή και στις οικογένειές της.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Βόλου να συνεχίσουν πιο μαζικά και αποφασιστικά τον αγώνα τους, διεκδικώντας:
  • Όχι στην καύση RDF/SRF και ΠΕΤ - ΚΟΚ από την ΑΓΕΤ και όποια άλλη βιομηχανία!
  • Όχι στην καύση σκουπιδιών. Η "νομιμότητά" τους είναι κομμένη και ραμμένη σύμφωνα με την κερδοφορία τους. Όχι στην κοροϊδία των μετρήσεων και επιτροπών ελέγχου, που νομιμοποιούν τις καρκινογόνες διοξίνες και τα δηλητηριώδη απόβλητα.
  • Όχι στην παραγωγή RDF/SRF στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου.
  • Να τροποποιήσει άμεσα η Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, απαλείφοντας κάθε σχεδιασμό για παραγωγή υλικών για καύση και διάθεσή τους στη βιομηχανία για καύση;
  • Διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, αερόβια κομποστοποίηση, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα και Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα.
  • Όχι στην "πράσινη" ανάπτυξη της ΕΕ και της κυβέρνησης, που μετατρέπει τη διαχείριση του περιβάλλοντος σε πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους».