Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (Ευκαρπία-Σταυρούπολη-Πολίχνη)

Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, νέε, συνταξιούχε, άνεργε, μετανάστη.
Οι εκλογές για την Τοπική Διοίκηση βρίσκουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε δυσμενή θέση, εξ’ αιτίας των σκληρών μέτρων που επιβάλλονται στο όνομα της δήθεν  αντιμετώπισης της κρίσης.
Χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες είναι χωρίς δουλειά. Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη στην υγεία. Με δυσκολία πληρώνονται οι βασικές ανάγκες, όπως ενοίκιο, ρεύμα, νερό, θέρμανση.  Εκατοντάδες οικογένειες δεν μπορούν να πάνε τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς, αδυνατούν να καλύψουν την ανάγκη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.  Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η ανεργία  αυξάνεται δραματικά.
Μετέτρεψε την οργή και το θυμό σου σε συμμετοχή και αγώνα
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι ο συνδυασμός που στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε. και αγωνιστές από άλλους πολιτικούς χώρους, που εναντιώνονται στην αντιλαϊκή πολιτική και στον «Καλλικράτη», που προβληματίζονται για την πορεία των       εξελίξεων.
Καλούμε όλους εκείνους που αγωνίζονται ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που αντιπαλεύουν τον “Καλλικράτη”, που σήκωσαν ανάστημα στην πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη στήριξη των δεκανικιών τους ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.  Πολιτική που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται στην πράξη με τον εκβιασμό του Μνημονίου.
Καλούμε σε συμπαράταξη με τη
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Να δώσουμε τη μάχη των Δημοτικών και Περιφερειακών  Εκλογών του Νοέμβρη, με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας και των γυναικών.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ Σ’ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ
ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ!
ΣΤΗΡΙΞΕ-ΨΗΦΙΣΕ
ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ
ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Οι εκλογές του Νοέμβρη θα διεξαχθούν με βάση τη νέα διοικητική δομή με τον «Καλλικράτη», με τη λογική του οποίου συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, καθώς και οι υποψήφιοι Δήμαρχοί τους.
Μας μιλάνε για ισχυρή αυτοδιοίκηση, διεκδικούν νέες και περισσότερες αρμοδιότητες στο όνομα της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης.
Όμως συνειδητά λένε ψέματα!
Εδώ και χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χάσει κάθε ίχνος αυτοδιοίκησης, έχει μετατραπεί σε Τοπική Κρατική Διοίκηση. Αποτελεί βασικό μοχλό προώθησης της πολιτικής, που γεννάει βάσανα για το λαό και πλούτο για το μεγάλο κεφάλαιο.
Δεν πρόκειται για αποκέντρωση, αλλά για ισχυροποίηση του κράτους.


Λέμε ΟΧΙ στον Καλλικράτη γιατί θα επιφέρει:
ü Νέα αύξηση της φορολογίας.
ü Δραστική μείωση της κρατικής  χρηματοδότησης και τοπικούς φόρους για κάθε έργο και υπηρεσία.
ü Μεταφορά στους Δήμους αρμοδιοτήτων του κράτους, όπως Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια. Αυτό  θα σημάνει κατακερματισμό του ενιαίου χαρακτήρα τους, άνιση ανάπτυξη μεταξύ περιοχών. Υποβαθμισμένες  παροχές, σύμπραξη με ιδιώτες και είσοδο τους, στους ευαίσθητους     αυτούς  τομείς  με μοναδικό σκοπό το κέρδος.
ü Οικοπεδοποίηση των ελεύθερω χώρων
ü Εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, της ενέργειας.
 ü Ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση των απορριμμάτων.
ü Αλλαγή χρήσεων γης, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.
ü Εκτοπισμό των μικρών και φτωχών επαγγελματιών από τη δράση των μεγάλων ομίλων.
 Ο λαός έχει επώδυνη εμπειρία από την εφαρμογή αυτών των
πολιτικών με τον Καποδίστρια.
 
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, πληρώνουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, να πάρουν μαζικά μέρος και να ψηφίσουν όχι με κριτήριο τα πρόσωπα, αλλά την πολιτική που υπηρετεί ο καθένας.
Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την πολιτική που ακολούθησαν τα κόμματα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στο γενικό επίπεδο όσο και στους Δήμους και Νομαρχίες, από την πολιτική που ακολουθούν στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης.
Οι επερχόμενες εκλογές δεν θα εκλέξουν κυβέρνηση, θα εκλέξουν όμως, όργανα τοπικής διοίκησης, που θα δουλεύουν για την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών του ταξικού κράτους.
Θα εκλέξουν όργανα που θα εφαρμόσουν και στις γειτονιές μας τα αντιλαϊκά μνημόνια της Τρόικας, του Δ.Ν.Τ. και της Πλουτοκρατίας.
Για μας οι Δημοτικές Εκλογές δεν είναι παιχνίδι ονομάτων εντυπώσεων και  υποσχέσεων. Δεν είναι χτύπημα στην πλάτη, ψεύτικες ρουσφετολογικές υποσχέσεις και επίδειξη φιλευσπλαχνίας, με τα παντοπωλεία αγάπης και τα συσσίτια στον άνεργο που ζει το δράμα του.
 Η αγανάκτηση, η δυσαρέσκεια, ο προβληματισμός πρέπει να μετατραπούν σε αγωνιστική στάση. Αυτοί που φοβούνται την οργή σου, θα σε σπρώξουν σε ανώδυνα κανάλια, όπως της αποχής.
Μην τους κάνεις το χατίρι!! Η αποχή δεν είναι λύση.

Ανεξάρτητοι. Από ποιόν και γιατί;
Θα χρησιμοποιήσουν διάφορα τεχνάσματα για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού.
Αυτοί που συνωστίζονται να πάρουν το χρίσμα των κομμάτων τους, δεν ντρέπονται αμέσως να πετάξουν την μάσκα και να το παίξουν ανεξάρτητοι.
Δεν υπάρχει ανεξάρτητος, ουδέτερος απέναντι στο μνημόνιο, στα δεινά της κρίσης.
Θα τάζουν πολλά, αλλά θα κρύβουν τις πραγματικές αιτίες.
Κουβέντα όμως δεν θα σου πουν, ότι η ζωή μας έχει μπει στο στόχαστρο του κεφαλαίου, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !

Τούτες τις κρίσιμες ώρες ο λαός θέλει δίπλα του ασυμβίβαστους αγωνιστές και όχι λαοπλάνους. Δε χρειάζεται απλά έντιμους Δημάρχους και Περιφερειάρχες αλλά μπροστάρηδες στον Αγώνα του Λαού.
 
Τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι, γεννούν και τα πολλά και σοβαρά τοπικά προβλήματα που έχουν οι γειτονιές μας.
î Λειψές υποδομές στις γειτονιές μας (δρόμοι, παιδικές χαρές, χώροι στάθμευσης).
î Υποβαθμισμένες περιοχές (Κατεχόμενα Μετεώρων, Φλέμιγκ, Νικόπολη, Ευξεινούπολη κ.α.)
î Διπλοβάρδια στα σχολεία, ανάθεση σε ιδιώτες την ανέγερση και συντήρησή των σχολείων (1ο και 3ο Λύκειο Πολίχνης, Λύκειο και Δημοτικό Ευκαρπίας).
î Ελλείπεις υποδομές υγείας και πρόνοιας, Ι.Κ.Α. χωρίς γιατρούς, προσπάθεια μέσω «δημοτικών πολυιατρείων για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας.
î Παιδικοί σταθμοί που δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες, με ολοένα αυξανόμενα τροφεία.
î Τεράστια περιβαλλοντολογικά προβλήματα: ΤΙΤΑΝ, καύση επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων, Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία, πυλώνες υψηλής  τάσης, ηχορύπανση από εσωτερική και εξωτερική περιφερειακή οδό.
î Ελάχιστο πράσινο και ελεύθεροι χώροι. Αναξιοποίητα στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσου, τα οποία προορίζονται για οικοπεδοποίηση και για εμπορευματοποίηση.
î Ανύπαρκτη αντιπλημμυρική προστασία, με τα ρέματα (Ξηροπόταμος, Ανθοκήπων, Ευκαρπίας) να αποτελούν εστίες ρύπανσης.
î Ανύπαρκτο αποχετευτικό σύστημα όμβριων υδάτων στην Ευκαρπία και σε άλλες γειτονιές, όπως και η αντισεισμική προστασία.
î Έλλειψη οργανωμένης λαϊκής στέγης, αποσπασματικές πολεοδομικές ρυθμίσεις που οδηγούν σε αυθαιρεσίες και καταπατήσεις, υψηλοί συντελεστές δόμησης.
î Δύσκολη πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, λόγω των υψηλών συνδρομών. Κανένα μέτρο για την ουσιαστική στήριξη των ερασιτεχνικών συλλόγων.
î Η μάστιγα των ναρκωτικών θερίζει τις γειτονιές, ενώ είναι ανύπαρκτες οι υποδομές απεξάρτησης.

Τούτες τις κρίσιμες ώρες ο λαός θέλει δίπλα του ασυμβίβαστους αγωνιστές και όχι λαοπλάνους. Δε χρειάζεται απλά έντιμους Δημάρχους και Περιφερειάρχες αλλά μπροστάρηδες στον Αγώνα του Λαού.

Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε αυτά που παράγουμε σαν εργαζόμενοι και μας ανήκουν
Συνεχώς εξαγγέλλονται μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπτυξης και λύσεις στα προβλήματα της περιοχής.   Η καταγραφή απλώς προβλημάτων δεν φτάνει. Για κάθε πρόβλημα υπάρχει η τεχνική και επιστημονική λύση. Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό.
Συγκρούονται δυο διαμετρικά αντίθετες πολιτικές.
· Η μία είναι αυτή που αποδέχεται το εκμεταλλευτικό σύστημα και επιλέγει τα αντιλαϊκά μέτρα και τις αντιδραστικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις του Καλλικράτη.
· Η άλλη πολιτική είναι εκείνη, που αμφισβητεί το σύστημα και την εξουσία που κυβερνά, βάζοντας πρώτα και πάνω απ' όλα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Μιλάει για ανάπτυξη σε σύγκρουση με τα μονοπώλια. Ικανοποιεί σχεδιασμένα τις λαϊκές ανάγκες που αφορούν τη διατροφή, τη στέγη, την ολοκληρωμένη μόρφωση, τη προστασία και προαγωγή της υγείας, του περιβάλλοντος, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, τη διασφάλιση του ελευθέρου χρόνου. Που  μεταβάλλει σε κοινωνικές παροχές το νερό, την ενέργεια, τις μεταφορές.
 Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης θα εξασφαλίσει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, κατοικία, δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές, θα αναβαθμίσει το περιβάλλον, τον πολιτισμό, το λαϊκό αθλητισμό, με φροντίδα για τους νέους και τις νέες, τα νέα ζευγάρια, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α), τους μετανάστες.
 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών και άλλων τελών.

  • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση. Επιστροφή των παρακρατηθέντων που στο Δήμο Π. Μελά φτάνουν τα 80 εκατ. ευρώ.

  • Καμία απόλυση εργαζομένων στους Δήμους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, δημιουργία νέων      θέσεων σταθερής και μόνιμης δουλειάς.

  • Κεντρικός σχεδιασμός από κρατικούς φορείς, που θα κατασκευάζουν και θα διαχειρίζονται έργα (λαϊκή κατοικία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα υγείας).

  • Κατάργηση των Σ.Δ.Ι.Τ.  Αναβάθμιση των συνθηκών ζωής, με τη δημιουργία χώρων πράσινου, πάρκων και παιδικών χαρών.

  • Περιβαλλοντικός οικολογικός σχεδιασμός αντιπλημμυρικής διευθέτησης των ρεμάτων της περιοχής (Ξηροπόταμος, Ανθοκήπων, Ευκαρπίας). Δίκτυα όμβριων υδάτων (στην Ευκαρπία, Νικόπολη,  Καρατάσου κ.α.).

  • Προστασία όλων των ελεύθερων χώρων από την τσιμεντοποίηση (στρατόπεδα Καρατάσου και Π. Μελά,    ΑΓΝΟ, ΔΙΑΝΑ).

  • Ανάπτυξη και επέκταση του περιαστικού πρασίνου, με  κατάλληλα αντιπυρικά και οικολογικά είδη.

  • Περιορισμός των συντελεστών δόμησης, απαλλοτριώσεις για την ανάπτυξη του πράσινου.

  • Ένταξη στο σχέδιο πόλης των περιοχών που υπάρχουν αυθαίρετοι συνοικισμοί, απαλλαγή από τα υπέρογκα πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτων.

  • Αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του θορύβου, της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

  • Απαγόρευση της καρκινογόνου καύσης αποβλήτων και απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ.

  • Απομάκρυνση των Πυλώνων Υψηλής Τάσης.

  • Επέκταση του Μετρό. Φτηνά εισιτήρια στις συγκοινωνίες.

  • Πανελλαδική ανάπτυξη ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά Δημόσιου και Δωρεάν σύγχρονου συστήματος   Υγείας – Πρόνοιας. Δημιουργία Δημόσιου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

  • Δωρεάν κρατικές παιδικές κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων.

  • Η μόρφωση του λαού και της νεολαίας δεν μπορεί να είναι κερδοσκοπική επιχείρηση. Αντιπαλεύουμε κάθε μέτρο αποκέντρωσης των σχολείων που επιβαρύνει οικονομικά τις λαϊκές οικογένειες.

  • Απαιτούμε αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, άμεση κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, δημιουργία νέων παιδικών σταθμών ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του Δήμου.

  • Δικαίωμα ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος.

  • Κατάργηση οποιασδήποτε συνδρομής, για συμμετοχή σε πολιτιστικές δράσεις.  Ανάπτυξη  τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας, σχεδιασμένης και οργανωμένης. ώστε να υπηρετεί την πολιτιστική και μορφωτική ανάπτυξη του λαού.

  • Διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς (Βυζαντινοί Νερόμυλοι, Λεμπέτ, προϊστορικό νεκροταφείο, παλιά καπνομάγαζα, Μονή Λαζαριστών, κ.λπ.,) και κατάργηση της εμπορευματοποίησης τους.

  • Ενίσχυση της δράσης των πολιτιστικών συλλόγων με εξασφάλιση δωρεάν στέγασης.

  • Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά και τα υποκατάστατά τους. Δωρεάν δημόσιες δομές πρόληψης-θεραπείας - επανένταξης. Θέσπιση προγράμματος πρωτογενούς πρόληψης με στόχο στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας και αφορά στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην οικογένεια, στον πολιτισμό.

  • Εφαρμογή της απλής αναλογικής. Εκλογή έμμεση του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη.

  • Όχι στον αντιδραστικό έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών.
Υπάρχει λύση, ελπίδα, προοπτική.
Βρίσκεται στους αγώνες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΡΑ! ΨΗΦΙΣΕ 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ