Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΑΝΩΤΑΤΗ   ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ   (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
                           Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386, 210 3845434,  210 3835093             gt.asgme@gmail.gr, www.goneis.org.
Αθήνα 25-07-2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το αίμα σχημάτισε λίμνες στο πάτωμα και τα θρανία!

«Κάθε ώρα που περνάει σκοτώνεται και ένα παιδί στη Γάζα», σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. 

Χθες, το Ισραήλ δε δίστασε να πλήξει ένα σχολείο, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ως καταφύγιο για εκατοντάδες εκτοπισμένους Παλαιστινίους. Νεκροί τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά και ένα βρέφος 18 μηνών, ενώ υπάρχουν 200 τραυματίες. Και οι δολοφονικές επιχειρήσεις συνεχίζουν…
Από την έναρξη των επιχειρήσεων, στις 8 Ιουλίου, οι Παλαιστίνιοι μετρούν πάνω από 800 νεκρούς εκ των οποίων 190 παιδιά!
Η φρίκη γεμίζει τις οθόνες της τηλεόρασης. Τέτοιες ώρες, όμως, είναι συνενοχή να μένουμε απλοί θεατές. Και η νέα αυτή γενοκτονία πρέπει να καταγγελθεί από όλους τους λαούς, έμπρακτα. Οφείλουμε όλοι, κάθε μέρα, να παίρνουμε μαζικά μέρος στις διαμαρτυρίες που φουντώνουν τόσο στην πατρίδα μας, όσο και σε άλλες χώρες. Οι λαοί σ’ όλο τον κόσμο έχουμε γνωρίσει, με τον πιο ωμό τρόπο, τι κάνει η δίψα για κέρδη των μεγάλων συμφερόντων.
Καταγγέλλουμε τη δολοφονική ενέργεια του Ισραήλ, που έρχεται να προστεθεί σ’ ένα μακρύ κατάλογο που δεν έχει τελειωμό.
Καταγγέλλουμε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που παρέχουν ανοικτή στήριξη στο σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού.
Καταγγέλλουμε τον ΟΗΕ που συνιστά ψυχραιμία (!;) και από τις δυο πλευρές, ή ακόμα χειρότερα δικαιολογεί τη νέα ισραηλινή επιθετικότητα.
Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο ταυτίζεται με την πολιτική «των ίσων αποστάσεων», αλλά υλοποιεί και στρατιωτικές συμφωνίες με το κράτος – δολοφόνο. Είναι πρόκληση να βλέπεις την ίδια μέρα του βομβαρδισμού του σχολείου, έλληνες αξιωματικούς και ισραηλινούς να σφραγίζουν με ένθερμες χειραψίες το τέλος κοινών γυμνασίων!
Η ΑΣΓΜΕ ενώνει τη φωνή της με όλους τους φορείς που υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας και απαιτούμε:
Να σταματήσει τώρα η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Να σταματήσει η κατοχή και ο εποικισμός του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη.

ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.