Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Με «Λαϊκή Συσπείρωση» και αγώνα να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής.
Σε μαζική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησαν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ
Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
 
Να κάνουν πράξη το σάλπισμα του ΚΚΕ για ξεσηκωμό ενάντια στη βαρβαρότητα, κάλεσε τον εργαζόμενο λαό της Πολίχνης, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του νέου Δήμου Παύλου Μελά.

Η Σοφία Καλαντίδου - Υποψήφια Δήμαρχος Παύλου Μελά





Στη συγκέντρωση χαιρέτισε η υποψήφια δήμαρχος Παύλου Μελά (προκύπτει από τη συνένωση των Δήμων Πολίχνης, Σταυρούπολης, Ευκαρπίας), Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ. Κάλεσε σε συμπαράταξη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που όπως είπε θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά σε κάθε πρόβλημα που αφορά τα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια, μπροστά στους αγώνες, θα ανοίγει το δρόμο για την οριστική απαλλαγή από το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά δεινά και βάσανα για το λαό.
Στην ομιλία του ο Θ. Κωνσταντινίδης, αναφερόμενος στη βάρβαρη επίθεση που εξελίσσεται, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αυτή η επίθεση δεν πρέπει να περάσει. Να μη σταθεί μπροστά μας εμπόδιο ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Ας κάνουμε τη λαϊκή οργή, που ξεχειλίζει, δύναμη που θα πυροδοτήσει συνειδήσεις. Αντικειμενικά σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συσπείρωση δυνάμεων και αντεπίθεση. Υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης του εργατικού, λαϊκού κινήματος. Φάνηκαν στις κορυφαίες απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια. Ακριβώς γι' αυτό είναι ανάγκη να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, η λαϊκή αγανάκτηση να μην εκτραπεί σε ανώδυνους δρόμους. Δεν πρέπει να ξεφουσκώσει μπροστά στην υποκρισία των κυβερνώντων που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και ταυτόχρονα προωθούν τις σαρωτικές εργασιακές και ασφαλιστικές ανατροπές».

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», σημείωσε ότι «πρόκειται για μια αντιδραστική αναδιάρθρωση, για ένα εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου και του αστικού κράτους που στις συνθήκες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης οδηγεί στο παραπέρα ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων. Δεν πρόκειται για αποκέντρωση, αλλά για ισχυροποίηση του αστικού κράτους με τη μετατροπή της τοπικής διοίκησης σε τοπική κρατική διοίκηση». Παρουσίασε αναλυτικά τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από την εφαρμογή του, συνδυασμένα με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς.
Και κατέληξε: «Τώρα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με την ψήφο τους μπορούν να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στον "Καλλικράτη" και στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου, κυβέρνησης - ΔΝΤ - ΕΕ.
Τώρα οι εργαζόμενοι μπορούν να διορθώσουν την ψήφο τους, εγκαταλείποντας μαζικά και οριστικά τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τον "ευρωμονόδρομο". Τώρα είναι η ώρα να στηριχθούν παντού με φανατισμό οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ.
Είναι εφικτό με τη δράση μας και τους αγώνες μας να δυσκολέψουμε την ουσιαστική επιβολή των μέτρων. Η μάχη για τις τοπικές εκλογές μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία. Η κοινή μας δράση με το ταξικό κίνημα και η συσπείρωση στο χώρο της νεολαίας, των ΕΒΕ και της αγροτιάς μπορεί να προκαλέσουν ρήγμα στο μπλοκ των δυνάμεων που στηρίζονται από το δικομματισμό.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να μη σκύψουν το κεφάλι. Να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Η μάχη για την ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού - που σήμερα είναι δυσμενής για το λαϊκό κίνημα - ξεκίνησε. Η πρόσκληση για ενίσχυση και συμπαράταξη με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι ανοιχτή».