Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΠΟΛΙΧΝΗ
Προχωρά στο κλείσιμο παιδικού σταθμού ο Δήμος Πολίχνης
Στο σταθμό πήγαιναν 30 παιδιά που τώρα θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία) καταγγέλλει το κλείσιμο του σταθμού.


Το κλείσιμο του 4ου Παιδικού Σταθμού Πολίχνης αποφάσισε ο δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης, επικαλούμενος το μεγάλο κόστος λειτουργίας. Ο δήμαρχος επιχείρησε να περάσει την πρότασή του από το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, μεθόδευσε μια δήθεν συνεδρίαση του ΔΣ των Παιδικών Σταθμών - τηλεφωνική ενημέρωση - για να νομιμοποιήσει την απόφασή του.
Συνολικά στους 5 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και τα παραρτήματά τους φιλοξενούνται περίπου 350 παιδιά. Στον 4ο Παιδικό Σταθμό φιλοξενούνταν 30 παιδιά τα οποία θα μεταφερθούν σε ένα κτίριο όπου έως τώρα λειτουργούσαν δύο παιδικοί σταθμοί και ο χώρος θεωρούνταν ήδη μη επαρκής. Στο μεταξύ, πολλά νέα ζευγάρια κινδυνεύουν να μην μπορέσουν να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιον παιδικό σταθμό καθώς οι υποδομές που υπάρχουν δεν επαρκούν για τις ανάγκες.
Αυτό το πρόβλημα έρχεται να επιδεινώσει το ήδη εκρηκτικό αδιέξοδο, για εργατικές λαϊκές οικογένειες, με το εισόδημα να έχει μειωθεί δραματικά, την ακρίβεια να «θερίζει» και τις απολύσεις, την υποαπασχόληση να αποτελούν πλέον καθημερινό εφιάλτη για τον καθένα.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του νέου Δήμου Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία) καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή πρακτική του δημάρχου. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι αυτή η κατάσταση θα οξυνθεί δραματικά το επόμενο διάστημα με τη «νέα» διοικητική δομή («Καλλικράτης»), που θα οδηγήσει στην οριστική «απαλλαγή» του κράτους από κάθε ευθύνη και κόστος για την Προσχολική Αγωγή. Ξεκαθαρίζει ότι «για τον εφιάλτη που βιώνουν τα νέα ζευγάρια, μεγάλη ευθύνη έχει η Δημοτική αρχή στο Δήμο Πολίχνης, η οποία στηρίζει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην προώθηση του "Μνημονίου" και του "Καλλικράτη"».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τον εργαζόμενο λαό να διεκδικήσει αγωνιστικά: Να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Δημάρχου Πολίχνης. Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων. Να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία και τα λειτουργικά έξοδα των σταθμών και να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής σύγχρονων ασφαλών Παιδικών Σταθμών που θα καλύψουν άμεσα τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων γονιών. Δύο χρόνια υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και τριετή για τα παιδιά με ανάγκη Ειδικής Αγωγής. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, πλήρη μισθολογικά - εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους Σταθμούς, με ευθύνη και έλεγχο του κράτους και των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών Υγείας».