Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης Παύλου Μελά


             
         
Εκφράζουμε  την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες συνδημότες μας, από την καταστροφική χτεσινή πλημμύρα  στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας  και σε άλλες γειτονιές του δήμου Π. ΜΕΛΑ.
Θυμίζουμε ότι  «το έργο» το έχουμε ξαναδεί,   οι κάτοικοι της περιοχής   έχουν βιώσει  και στο παρελθόν τον τρόμο της πλημμύρας,  την καταστροφή των σπιτιών τους,  των περιουσιών τους.
Σημειώνουμε τις σημαντικές χρόνιες ελλείψεις βασικών υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας,  (δεν υπάρχουν αγωγοί όμβριων υδάτων, δεν καθαρίζεται το ρέμα, κτλ)
Καταγγέλλουμε   ως βασικό υπεύθυνο την πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, μια πολιτική που δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο  και στερεί από το λαό βασικές υποδομές στην κατοικία, στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών.   Συνολικά τα έργα αντισεισμικής - αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής θωράκισης, οι μηχανισμοί της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στα "αζήτητα" του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του ΕΣΠΑ, των τεχνικών προγραμμάτων των δήμων και της  περιφέρειας.
Υπογραμμίζουμε  τις ευθύνες της διοίκησης του δήμου μας, του δημάρχου και των υπευθύνων, για την έλλειψη προσανατολισμού σε έργα πολιτικής προστασίας,       την μετάθεση ευθυνών και την στάση τους, στο καταστροφικό αποτέλεσμα,  να συμπεριφέρονται σαν να είναι αντιπολίτευση και όχι η διοίκηση του δήμου.
Καλούμε  τους συνδημότες μας, όλο τον λαό,  να  συγκρουστεί  με τις αιτίες και τις πολιτικές που δημιουργούν αντίστοιχα προβλήματα, να διεκδικήσει  ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης υδάτινων πόρων και προστασίας από πλημμύρες,  με  επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.
Απαιτούμε   να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης και αποζημίωσης στο 100% των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών. Να προχωρήσει άμεσα ο καθαρισμός όλων των ρεμάτων. Να πραγματοποιηθούν έργα υποδομής : αγωγοί όμβριων υδάτων,  κατασκευή δρόμων και γεφυρών, έλεγχος και  συντήρηση όλων των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.
                                                                    Θεσσαλονίκη 21/9/19