Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Επίσκεψη υποψηφίου δημάρχου στο εργοτάξιο καθαριότητας του Δήμου στην Ευκαρπία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/4 ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ



Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Παύλου Μελά με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Παλάντζα Μάριο προχώρησε σε περιοδεία στον Δήμο την Τρίτη 2/4.

Η περιοδεία ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στο εργοτάξιο καθαριότητας του Δήμου στην Ευκαρπία. Για ακόμα μία φορά διαπιστώθηκε το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης και εντατικοποίησης, καθώς και οι ελλείπεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στο τμήμα πολεοδομίας και προγραμματισμού του Δήμου. Και σε αυτό το τμήμα των δημοτικών υπηρεσιών παρουσιάστηκε η έντονη υποστελέχωση σε προσωπικό, η εντατικοποίηση και η έλλειψη ειδικοτήτων. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από το ζήτημα της διαχείρισης των στρατοπέδων της περιοχής με αφορμή και την επίσημη παρέμβαση που έγινε σε πρόσφατο συνέδριο από την πλευρά του Δήμου με βάση την υπό επεξεργασία μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας του στρατοπέδου Παύλου Μελά.

Τέλος υπήρξε συνάντηση με τα μέλη της «Ένωσης πολιτών Μετεώρων» με σκοπό μια ολοκληρωμένη «επι τόπου» ματιά των σοβαρών και οξυμένων ζητημάτων που συναντούν στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι της περιοχής. Ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε ότι :

«Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που θεωρεί «επιλέξιμες δαπάνες» τις ανάγκες των δημοτών ενταγμένες σε μια λογική «κόστους - οφέλους». Είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε περιοχές με όμοια χαρακτηριστικά, όπως το Μάτι και την Μάνδρα σε τραγικές καταστάσεις θρηνώντας νεκρούς. Μας θύμισε την δήλωση της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ ότι «είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία». Ενιαία χρειάζεται να καταδικαστεί η πολιτική αυτή ισχυροποιώντας το ΚΚΕ και τις θέσεις του που είναι οι μοναδικές που έχουν στον πυρήνα τους την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, κάνοντας λόγο για έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής, αντιπυρικής θωράκισης, για υποδομή πρόβλεψης και πρόληψης, για πραγματικό, ουσιαστικό σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης για τις φυσικές καταστροφές».