Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Ο λαός να αντιπαλέψει τις αρνητικές εξελίξεις για το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου»




Για τις εξελίξεις σχετικά με το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στο Δήμο Παύλου Μελά, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου, αναφέρει:

«Η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ύστερα από ερώτηση βουλευτή για το θέμα της ιδιοκτησίας και της διαχείρισης του στρατοπέδου "Καρατάσιου" επιβεβαιώνει το χαρακτήρα της σημερινής πολιτικής που ακολουθείται για τη διαχείριση και αξιοποίηση της δημόσιας γης. Όπως ο ίδιος ο υπουργός αναφέρει στο σχετικό έγγραφο το πρώην στρατόπεδο αποτελεί αντικείμενο προβολής και προώθησης με επιχειρηματικούς φορείς και ότι η έκταση του στρατοπέδου μπορεί να φιλοξενήσει ένα φάσμα επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Η παραπάνω αναφορά δεν πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν καθώς η πολιτική αυτή πρόταση έχει στον πυρήνα τη λογική με την οποία προχωρά και η εν εξελίξει αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου "Παύλου Μελά". Όπως ανέδειξε η "Λαϊκή Συσπείρωση" το προηγούμενο διάστημα πολλές πλευρές της λειτουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά (ΜΠΠΜ) θα δοθούν σε ιδιώτες με την εκμίσθωση μέρους του κτιριακού δυναμικού για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από ιδιώτες, με το παζάρι για προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών να έχει ήδη ανοίξει.

Η ιδιωτική και επιχειρηματική δράση έρχεται και βρίσκει έδαφος στη χρόνια κρατική υποχρηματοδότηση των δημοτικών πόρων και στην υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών. Την ευθύνη για την κατάσταση αυτή την έχουν τόσο οι κυβερνήσεις των περασμένων ετών, όσο και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, οι οποίες έδινε η μία στην άλλη τη σκυτάλη στις ιδιωτικοποιήσεις, στην εμπορευματοποίηση των χρήσεων γης, στο ξεπούλημα της δημόσιας γης και ακινήτων σε ιδιώτες, την προσαρμογή της πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας στις ανάγκες της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των ομίλων και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σοβαρές ευθύνες βαραίνουν και την Τοπική Διοίκηση (Περιφέρεια, Δήμο) οι οποίες εφαρμόζουν κατά γράμμα τις σημερινές πολιτικές που υπηρετούν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και παίζουν το γνωστό "παιχνίδι" των ευθυνών με τον έναν να πετάει το "μπαλάκι" στον άλλο, την ίδια στιγμή που τα προβλήματα του λαού συνεχίζονται και γιγαντώνονται.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" Παύλου Μελά καλούμε τους δημότες να αντιπαλέψουν οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη που θα φέρει πιο κοντά τους επιχειρηματίες στα πρώην στρατόπεδα του Δήμου μας. Να διεκδικήσουν αυτές οι εκτάσεις να αποτελέσουν πραγματικούς πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής μακριά από τις ορέξεις του κεφαλαίου. Απαιτούμε τώρα να δοθεί όλη η έκταση του πρώην στρατοπέδου "Καρατάσιου" στο λαό της περιοχής μας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και πόρους για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει ο συγκεκριμένος χώρος προς όφελος των λαϊκών αναγκών».