Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

Φόρος "Μεγάλης" Ακίνητης Περιουσίας και άλλα ανέκδοταΤελικά ο ΕΝΦΙΑς ποτέ δεν πεθαίνει. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά.
Όπως διαβάζουμε σήμερα στον σαββατιάτικο Τύπο το αφορολόγητο των 200.000 ευρώ για τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας θα αφορά μόνο την πρώτη κατοικία και όλη η υπόλοιπη ακίνητη περιουσία θα φορολογηθεί κανονικότατα. Οπότε, χωράφια, μπαξέδες, κοτέτσια, δεύτερα σπίτια, παπαπήγματα κτλ δεν θα τη γλυτώσουν, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προεκλογικά αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά αφού επέλθει συμφωνία με τους "θεσμούς" (πρώην Τρόικα) θα δούμε τι άλλο θα κοπεί από τις εξαγγελίες, όπως είπε σήμερα ο αναπληρωτής οικονομικών Μάρδας. Στην ίδια εκπομπή ο Θεοχάρης του Ποταμιού είπε ότι εκτιμάει ότι δεν θα πειραχτεί ο ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον για φέτος και ο υπουργός δεν σχολίασε καν...

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

-η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους (με διεθνή διάσκεψη κατά τα πρότυπα της Γερμανίας του 1953) ούτε καν μπήκε στο τραπέζι. Θυμίζουμε ότι ήταν η μεγαλύτερη προεκλογική υπόσχεση του Τσίπρα, που δεν υπήρχε "ούτε μια στο εκατομμύριο να αρνηθεί η Μέρκελ".

-η κατάργηση του μνημονίου έγινε συμφωνία με το 70% του προγράμματος με το υπόλοιπο 30% να αντικαθίσταται με ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ μέτρα.

-Η τρόικα έγινε "θεσμοί" και θα τη βλέπουμε στις Βρυξέλλες, ενώ ο Σαμαράς ήθελε να την πάει στο Παρίσι (αν μη τι άλλο πιο ρομαντικός ο Σαμαράς).

-ο ΟΟΣΑ έγινε οργανισμός που προτείνει φιλολαϊκά μέτρα

-τα λεφτά του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα γίνουν χρεωστικές κάρτες 

-το δωρεάν ρεύμα έγινε 300 KW το μήνα, ίσα για να ανάβεις το φως στην τουαλέτα του βράδυ για να μην κατουράς τα πόδια σου. Όμως, οι βιομήχανοι θα έχουν πιο φτηνό ρεύμα.

-Η τιμή του αερίου ΘΑ μειωθεί κατά 20%, κάτι που είχαν πει και οι προηγούμενοι. Άλλωστε η τιμή του αερίου είναι συνδεδεμένη με την τιμή του πετρελαίου (που είναι γενικά πεσμένη).

-Τα 12000 αφορολόγητο πάει για το 2016 (εισοδήματα 2015). Ποιος ζει -ποιος πεθαίνει λέμε εμείς...

-Τέλος επιτηδεύματος απείραχτο, εισφορά αλληλεγγύης απείραχτη.Απείραχτες και οι φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και γενικά οι φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου...

-τα 751 ευρώ πήγαν στην αρχή για το 2016 μετά από διαβουλεύσεις των εταίρων. Οι εταίροι (ΣΕΒ κτλ) που είναι πιο large δίνουν και 800 και 900 (από το 2018 όμως) αρκεί να πάρουν αντισταθμιστικά οφέλη .

-Το 5ευρο στα νοσοκομείο θα πληρώνεται όπως μέχρι σήμερα. Το ίδιο και το 1 ευρώ ανά συνταγή.Φυσικά, τα βιβλιάρια δεν σφραγίζονται όλα. Απαιτούνται 50 ένσημα όπως και πριν, κάτι που μέχρι σήμερα ορίζονταν με υπουργική απόφαση, ενώ τώρα θα ψηφιστεί νόμος...

-παράταση προστασίας από πλειστηριασμούς για 3 μήνες (και μόνο για την πρώτη κατοικία) μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια. Και μετά;

-Οι ρυθμίσεις για ταμεία και εφορία δεν βάζουν πουθενά όρια 20 ή 30% επί του εισοδήματος

-οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει όπως και αυτές που έχουν δρομολογηθεί θα συνεχιστούν κανονικά. Για τις υπόλοιπες ότι πει το νέο μνημόνιο. Να σημειώσουμε εδώ ότι η πώληση της μικρής ΔΕΗ δεν είναι μνημονιακή αλλα ευρωενωσιακή υποχρέωση (Κοινή Πολιτική Απελευθέρωσης Ενέργειας) και αν δεν γίνει επιφέρει πρόστιμα δισεκατομμυρίων. Για να δούμε.

-Οι ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές σχέσεις, οι ενοικιάσεις εργαζομένων κ.α θα εξακολουθήσουν να ισχύουν.

-δεν θα υπάρξει καμιά αναπλήρωση απωλειών για τους συνταξιούχους.Για αυξήσεις ούτε λόγος. Τον Δεκέμβρη θα δοθεί η 13η σύνταξη με τα λεφτά που οι άλλοι έδιναν κοινωνικό μέρισμα. Αλήθεια, αφού θα δοθεί  σίγουρα γιατί δεν δίνεται η μισή το Πάσχα για να μην τη βγάλουν οι συνταξιούχοι με κοτόπουλο;

-Τα επιδόματα ανεργίας θα μείνουν στα ίδια επίπεδα και με τους ίδιους όρους.

-τα ΜΑΤ φυσικά δεν θα τα πειράξει κανείς, και τα χημικά θα παραμείνουν το ίδιο ευωδιαστά. Ο Κατρούγκαλος λέει ότι κι ο Φράχτης στον Έβρο θα μείνει, ενώ οι φυλακές υψίστης ασφαλείας θα γίνουν πτέρυγες υψίστης ασφαλείας.

-Είμαστε στο ΝΑΤΟ κύριοι και θα μείνουμε εκεί μέχρι να διαλυθεί. Σεβόμαστε τις συμαβτικές μας υποχρεώσεις και συμμετέχουμε στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία, στις κυρώσεις στη Ρωσία και ότι άλλο μας ζητήσει ο μπάρμπας μας ο Ομπάμας. Το Καμμένο αλωνίζει, αποκαλεί την ΕΛΔΥΚ "δύναμη επίθεσης" ξεκινάει εξοπλιστικά deal, οι "δουλειές" μας να γίνονται...Τουλάχιστον ...σταμάτησαν οι ψεκασμοί.

-Κάνουμε νάζια αλλά θα τηρήσουμε τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και τα πλεονάσματα που θα συναποφασίσουμε με τον Κοστέλλο και τον Μαζούχ. Η λιτότητα τελείωσε, ξεκινάει ο Λιτός Βίος.  

-ΣΚΑΪ, ΜΕΓΚΑ, ΑΛΦΑ, ΣΤΑΡ, ΑΝΤΕΝΝΑ, REAL βάφτηκαν ροζ σε μια νύχτα.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

polihni.blogspot.gr